Prodej skončil

Raaka Chocolate
BOURBON CASK AGED
66% hořká čokoláda 50 g

Javorový sirup
Tóny
Silná
Intenzita
Třešně
Dochuť

Bourbon Cask Aged je další parádní čokoláda z dílny brooklynských Raaka z New Yorku. Boby z tanzánského kakaa z oblasti Kokoa Kamili ležely dva měsíce v sudu po bourbonu. Čokoláda má výrazné dřevité chuťové tóny, jemnou strukturu a dochuť po javorovém sirupu a zralých višních.

Prodej skončil

PŮVOD ČOKOLÁDY

Tanzánie
Původ bobů
USA
Vyrobeno


Výrobce: Raaka, Katalogové číslo: 662425035823 Hmotnost: 50 g

Složení

organické kakaové boby, organický třtinový cukr, organický javorový cukr, organické kakaové máslo. Obsah kakaa: min. 82 %.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2008 g
Tuky
40 g
z toho nasycené mastné kyseliny
24 g
Sacharidy
44 g
    z toho cukry
20 g
Vláknina
24 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
0 g

CERTIFIKÁTY A OCENĚNÍ

Čokolády které nabízíme získávají celou řadu ocenění, ani čokoláda Bourbon Cask Aged od Raaka Chocolate není vyjímkou. Získala tato ocenění a certifikáty:

BIO

Zemědělská produkce EU/mimo EU. Biopotraviny, díky systému ekologické produkce, nesmějí obsahovat rezidua agrochemických látek, léčiv apod. Dále nesmějí obsahovat geneticky modifikované (GMO) suroviny a nesmějí být ošetřovány ionizujícím zářením.

Vegan

Vyberte si z široké nabídky veganských tabulek. V sortimentu máme kromě těch certifikovaných i celou řadu hořkých čokolád s příchutěmi, které jsou z podstaty věci také veganské bez živočišných přísad.

Poznejte čokoládovnu

Raaka

Čokoládovnu Raaka najdete v New Yorku, konkrétně v Brooklynu. Největší zajímavostí této čokoládovny je proces zpracování kakaových single origin bobů, které v Raace nepraží, ale vyrábí tzv. “unrosated chocolate”. Jak sami říkají, proti pražení nic nemají, ale baví je více ovocná a zároveň autentická chuť “syrových” bobů, která vzniká právě pokud se kakaové boby neupraží. Používají kakaové boby z Tanzanie z Kokoa Kamili, Dominikánské republiky nebo Peru. A až budete v New Yorku, tak určitě nevynechejte exkurzi v této čokoládovně, stojí to za to.

Všechny čokolády od Raaka

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST