159
ks
Bio
Šárka doporučuje
Akesson's 100% hořká čokoláda s nibsy Brazil FAZENDA SEMPRE FIRME BIO 60 g

Åkesson's
100% NIBS BRAZIL FAZENDA SEMPRE FIRME
100% hořká čokoláda s nibsy 60 g

Skladem 4 ks   Kdy mi zboží doručíte?
dřevitost
Tóny
Silná
Intenzita
kakao, tropické ovoce
Dochuť

Fazenda Sempre Firme je kakaová plantáž o rozloze 120 ha přímo uprostřed Mata Atlantica, divokého pralesa s největší biodiverzitou na světě. Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr. Angelo Calmon de Sa dokázali obnovit sociální strukturu a nejlepší odměnou jim je, když slyší, že místní kominuta hovoří o tomto místě jako o ráji. Pěstují tradiční odrůdu kakaa Forastero zvanou „parasinho“, která se na počátku 20. století proslavila Bahii. Čokoláda je jemná, dřevitá a zemitá. Má také výrazné tóny, které evokují vůni podzimu, tabáku a dračího ovoce.

159
142 Kč bez DPH
ks
🍫   Při objednávce nad 2499 Kč čokoláda od Willie's Cacao zdarma.

PŮVOD ČOKOLÁDY

Brazílie
Původ bobů
Madagaskar
Vyrobeno


Výrobce: Åkesson's, Katalogové číslo: 9780201371178 Hmotnost: 60 g, 100 g = 265,00 Kč

Složení

kakaové boby z Brazílie, kakaové máslo, kakaové nibsy (7 %). Obsah kakaa: 100 %. Může obsahovat stopy ořechů, mandlí, sóji, mléka, vajec.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2522/609,7 kJ/kcal
Tuky
55,57 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
24 g
Sacharidy
17,97 g
    z toho cukry
9,74 g
Vláknina
g
Bílkoviny
9,72 g
Sůl
0,09 g

CERTIFIKÁTY A OCENĚNÍ

Čokolády, které nabízíme, získávají celou řadu ocenění. Ani 100% NIBS Brazil FAZENDA SEMPRE FIRME od Åkesson's není výjimkou. Získala tato ocenění a certifikáty:

BIO

Zemědělská produkce EU/mimo EU. Biopotraviny, díky systému ekologické produkce, nesmějí obsahovat rezidua agrochemických látek, léčiv apod. Dále nesmějí obsahovat geneticky modifikované (GMO) suroviny a nesmějí být ošetřovány ionizujícím zářením.

Poznejte čokoládovnu

Åkesson's

ÅKESSON'S patří k nejslavnějším plantážníkům světa. Již dlouhá léta se zabývají pěstování kvalitního kakaa a kakaové boby z těchto plantáží se objevují u nejednoho kvalitního výrobce čokolády. Jejich plantáže najdete na africkém ostrově Madagaskar a v Brazílii. V výrobci čokolády velmi úzce spolupracují a dodávají jim tu nejvýběrovější surovinu. Stejnou cestou se Åkesson's od roku 2009 pěčlivě věnují i výrobě své vlastní čokolády a my vám nyní konečně pár tabulek z jich dílny představíme.

Všechny čokolády od Åkesson's

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST